« Kerstmis in roerige tijden deel 2 | » Blog Overzicht

Kerstmis in roerige tijden deel 3

Het waren twee goedbezochte concerten, afgelopen maand in Den Haag en Rotterdam. Ons eerste kerstconcert vond plaats in de Oud-Katholieke Kerk aan de Juffrouw Idastraat in Den Haag – één van onze vaste concertlocaties. We zijn verknocht aan deze kerk vanwege zijn heerlijke akoestiek. En verder is hij precies groot genoeg.

Uitverkocht

De kerk zat bomvol. Dit was mede te danken aan counter Peter Loader, die dit programma na enkele jaren afwezigheid met ons meezong. Wij waren heel blij hem weer in ons midden te hebben! Allereerst natuurlijk vanwege zijn zangtalent, mooie stem en prettige persoonlijkheid, maar ook vanwege zijn enorme netwerk. Peter heeft in de vele jaren dat hij lid van ons koor was vaak voor volle kerken gezorgd, en dit concert was geen uitzondering. Onze mannelijke alt had maar liefst zo’n 50 kaartjes verkocht! Eén van zijn bezoekers was zelfs uit Parijs gekomen om naar ons te komen luisteren.

Ruim 30 jaar verbonden aan het koor

Al in 1986 sloot Peter Loader zich aan bij Stichting Koorprojecten Rotterdam. In die tijd waren we nog een projectkoor, het eerste koor in Nederland wel te verstaan. Het idee om eerst een programma te bedenken, vervolgens een bijpassend koor samen te stellen en dit programma dan in korte tijd in te studeren, was toen nog niet wijdverbreid.

Stichting Koorprojecten Rotterdam werd Cappella Gabrieli

Na 13 jaar in projectvorm gewerkt te hebben groeide de behoefte om regelmatig met een vaste groep te werken aan een gemeenschappelijke klank en een veeleisend, voornamelijk polyfoon repertoire. Daarom is Cappella Gabrieli opgezet: een wekelijks repeterend kernkoor van ervaren zangers dat wordt uitgebreid als de muziek erom vraagt. Al vanaf ons tweede project zong Peter Loader met ons mee.

Flower power

Terug naar ons concert op 23 november 2019. Na afloop van het concert verraste de vrouw van Peter ons met prachtige oranje rozen – voor ieder koorlid één. Dit gebaar zette ons optreden extra luister bij. Memorabel was het sowieso, want het was het eerste concert sinds vijf jaar dat Peter weer met ons meezong. En helaas ook het laatste.

Nog drie andere leden besloten het koor te verlaten. Eén van hen zong al meer dan 20 jaar met ons mee.

Er is dus werk aan de winkel. We zullen opnieuw vorm moeten geven aan onze identiteit en onze koorklank.

Tenoren gezocht

Om te beginnen zijn we op zoek naar nieuwe tenoren. Een goede zangstem, koorervaring en noten kunnen lezen zijn vereist.

Lijkt het je wat? Meer informatie over het lidmaatschap vind je onder het kopje Meedoen op deze site.